7 leuke activiteiten in Rotterdam

ROTTERDAM REISGIDS

Vaak overschaduwd door Amsterdam (ze hebben een intense rivaliteit), is Rotterdam een ​​funky kleine havenstad die trots is op zijn unieke architectuur, coole kunst, geweldig eten en enorme haven. De stad is een van de meest multiculturele van het land en organiseert het hele jaar door een scala aan festivals en concerten.

Vaak over het hoofd gezien, genoot ik enorm van Rotterdam. Het vormde een ontspannen contrast met de wilde, grachtenstraten van Amsterdam. Bovendien zijn de parken hier in overvloed en komt de stad in de zomer tot leven met festivals, concerten en andere gratis evenementen.

  1. Woon het Rotterdamse Zomercarnaval bij

Rotterdam heeft een bloeiende gemeenschap van lokale kunstenaars. Dat komt het beste tot uiting in de vele festivals die vooral in de zomer in de havenstad plaatsvinden. Het jaarlijkse Rotterdamse Zomercarnaval, dat het laatste weekend van juli is, omvat een volledige line-up van dansen, feesten en kleurrijke parades. Het is het grootste straatfeest van Nederland met meer dan 2500 dansers, 25 carnavalsgroepen en 30 praalwagens. Probeer indien mogelijk de Battle of the Drums aan het begin van het carnaval te zien – de straten worden gevuld met Caribische fanfares die allemaal strijden om de “Golden Drum”-prijs.

Museum Boijmans Van Beuningen taxi
  1. Bezoek Museum Boijmans Van Beuningen

Het museum, opgericht in 1849, herbergt een rijke collectie meesterwerken zoals De “Kleine” Toren van Babel (1563) van Pieter Brueghel de Oude. Naast een grote vaste collectie werken van de Nederlandse meesters, is er een brede collectie surrealisme, met onder meer Salvador Dalí en René Magritte. Terwijl ze worden gerenoveerd (naar verwachting begin november 2021), zijn veel items toegankelijk in andere Rotterdamse musea.

  1. Bekijk het Stadhuis

Het stadhuis van Rotterdam, gebouwd in 1914, is een van de weinige gebouwen die de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd (Nederland was officieel neutraal, maar de nazi’s bombardeerden Rotterdam en vielen het land toch binnen). Er zijn verschillende grote standbeelden buiten het gebouw, waaronder het ontroerende Memorial to the Fallen met vier bronzen figuren bedoeld om de slachtoffers van de oorlog te herdenken (900 mensen werden gedood en 85.000 werden dakloos na slechts één dag bombardementen). De meeste opmerkelijke architectuur en monumenten bevinden zich aan de buitenkant, maar als je een rondleiding naar binnen wilt, kun je er een boeken bij het plaatselijke VVV-kantoor. Je hoeft alleen maar te komen opdagen en te vragen naar een rondleiding.

  1. Kijkje in de Oude Kerk

Dit is weer een van de weinige gebouwen die bombardementen en vernietiging in oorlogstijd hebben overleefd. De Oude Kerk, ook wel Pelgrimvaderskerk genoemd, is een van de mooiste bezienswaardigheden in de wijk Delfshaven. de buurt is omgeven door de Wallen, hoewel het vrij vredig en stil is. De kerk dateert uit 1306 en herbergt verschillende artefacten, waaronder een enorm orgel en de graven van verschillende opmerkelijke personen, waaronder de vrouw van Rembrandt. De kerk zou de plaats zijn waar de pelgrims voor het laatst hebben gebeden voordat ze naar Amerika vertrokken. Het is 12 EUR om te bezoeken.

  1. Bekijk de Rotterdam Walk of Fame

Deze loopbrug, vergelijkbaar met die in Hollywood, is de thuisbasis van handafdrukken van verschillende sterren en sterretjes van over de hele wereld. Het bevindt zich naast het winkelcentrum Zuidplein. Enkele van de internationale beroemdheden die u langs de Walk of Fame kunt spotten, zijn Bon Jovi, Ray Charles en Tina Turner.

  1. Doe een havenrondvaart

Als je het leuk vond om door de haven te dwalen en er meer over wilt weten, doe dan een havenrondvaart. De haven van Rotterdam is een van de grootste en drukste ter wereld. De Nederlandse geschiedenis is inherent verweven met de zee, dus een boottocht maken is een geweldige manier om wat van de actie te zien. Je kunt genieten van het uitzicht op de skyline van de stad terwijl je ook de scheepswerven, dokken en de vele gigantische zeecontainers bekijkt. Rondleidingen kosten 15,25 EUR en duren 75 minuten.

  1. Bezoek de Kunsthal Rotterdam

Voor liefhebbers van hedendaagse kunst organiseert museum Kunsthal Rotterdam tijdelijke kunstexposities. Hoewel er geen permanente collectie in de galerij is, trekt de ruimte regelmatig bekende kunstenaars aan. Er is ook een leuk restaurant en een kleine tuin en terrein om te verkennen. De toegang is 16,50 EUR en het museum is dagelijks geopend tijdens tentoonstellingen. Kijk op de website om te zien wat er tijdens je bezoek te doen is.

Bron: Taxi Reserveren